MEIGA Brétema (Session Saison)
Cervexa estilo Saison, 3 maltes (orxo e avea) e 3 lúpulos
Cervexa dourada de 5º. Presenta unha turbidez moi fina, cun sabor afroitado e refrescante. Cun corpo lixeiro, ao servila presenta unha escuma branca e cremosa .
Notas a froita madura e uva propias do tipo de fermentación e lévedo empregado. Leva un DRYHOP de lúpulo CITRA que aporta un agradábel sabor a cítricos. Perfecta para combinar con entremeses.
Cerveza estilo Saison, 3 maltas (cebada y avena) y 3 lúpulos
Cerveza dorada de 5º. Presenta una turbidez muy fina, con un sabor afrutado y refrescante. Con un cuerpo ligero, presenta una espuma blanca y persistente al servirla.
Notas a fruta madura y uva propias del tipo de fermentación y levadura empleada. Lleva un DRYHOP de lúpulo CITRA que aporta un agradable sabor a cítricos. Perfecta para combinar con aperitivos.
MEIGA Panadeira (Special Weizen)
Cervexa Especial de Trigo, 5 maltes (de trigo, orxo e avea) e 2 lúpulos
Cervexa dourada de 5,5º. Presenta unha turbidez propia do lévedo vivo que contribúe ó sabor condimentado e refrescante. Resulta característica a súa escuma branca e cremosa, propia dunha cervexa de trigo.
Notas a prátano e a cravo propias polo tipo de fermentación empregada. Marida moi ben con productos do mar.
Cerveza Especial de Trigo, 5 maltas (de trigo, cebada y avena) y 2 lúpulos
Cerveza dorada de 5,5º. Presenta una turbidez propia de la levadura viva que contribuye al sabor condimentado y refrescante. Resulta característica su espuma blanca y cremosa, propia de una cerveza de trigo.
Notas a plátano y a clavo propias del tipo de fermentación empleado. Marida muy bien con productos del mar.
MEIGA Alborada (American Brown Ale)
Cervexa torrada estilo americano, 6 maltes (de orxo e trigo) e 3 lúpulos
Cervexa cobriza de 6,5º. Recendos a caramelo, toffee e lúpulo. En boca ofrece sabores doces cun contrapunto amargo dos lúpulos empregados. O alcohol está moi suavizado grazas ao corpo desta marabillosa cervexa.
Unha cervexa que combina á perfección con carnes á brasa e guisos.
Cerveza tostada estilo americano, 6 maltas (de cebada y trigo) y 3 lúpulos
Cerveza cobriza de 6,5º. Aromas a caramelo, toffee e lúpulo. En boca ofrece sabores dulces con un contrapunto amargo de los lúpulos empleados. El alcohol está muy suavizado gracias al cuerpo de esta formidable cerveza.
Una cerveza que combina a la perfección con carnes a la brasa y guisos.
MEIGA Muiñeira (Belgian Speciality Ale)
Cervexa Torrada estilo Belga, 5 maltes (de orxo, trigo e avea) e 2 lúpulos
Cervexa vermella cobriza de 6,5º. Aromas a caramelo, noz e chocolate. Sabor doce e especiado, froito da acción do lévedo especial empregado na fermentación.
Combina moi ben con todo tipo de pratos de moita carga aromática ou de sabor intenso, coma os queixos curados ou azuis.
Cerveza Tostada estilo Belga, 5 maltas de cebada (de cebada, trigo y avena) y 2 lúpulos
Cerveza roja cobriza de 6,5º. Aromas a caramelo, nuez y chocolate. Sabor dulce y especiado, fruto de la acción de la levadura especial empleada en la fermentación.
Combina muy bien con todo tipo de platos de mucha carga aromática o de sabor intenso, coma los quesos curados o azules.
MEIGA Carreteira (Extra Porter Stout)
Cervexa Negra estilo Inglés, 10 maltes (de orxo e avea), 3 lúpulos e raíz de regalicia
Cervexa negra de 7º. Aromas a café, toffee, chocolate, biscoito e regalicia. Sabores moi complexos con notas doces, cremosas e torretactos; que van evolucionando a medida que a cervexa aumenta de temperatura, por iso é recomendable consumila o menos fría posibel. Combina moi ben con todo tipo de doces na sobremesa. Unha cervexa con moito corpo, que soe estar mellor canto máis tempo teña na botella.
Cerveza Negra estilo Inglés, 10 maltas (de cebada y avena), 3 lúpulos y raíz de regaliz
Cerveza negra de 7º. Aromas a café, toffee, chocolate, bizcocho y regalíz. Sabores muy complejos con notas maltosas, cremosas y torrefactos; que van evolucionando a medida que la cerveza aumenta de temperatura, por eso es recomendable consumirla lo menos fría posible. Combina muy bien con todo tipo de postres. Una cerveza con mucho cuerpo, que suele estar mejor cuanto más tiempo tenga en la botella.
MEIGA Xabaripa (Farmhouse Indian Pale Ale)
Cervexa híbrida entre unha saison e unha IPA , 2 maltes (de orxo) e moito lúpulo (POLARIS, CITRA e SIMCOE)
Cervexa dourada de 6º. Aroma a froita madura. Sabor a limón, laxanxa e pexego con matices resinosos. Un amargor notorio e agradabel para unha IPA moderna con corpo lixeiro.
Idónea para o vermú ou o aperitivo; ademáis, combina moi ben cos mariscos.
Cerveza híbrida entre una Saison y una IPA, 2 maltas ( de cebada) y mucho lúpulo (POLARIS, CITRA y SIMCOE)
Cerveza dorada de 6º. Aroma a fruta madura. Sabor a limón, naranja y melocotón con matices resinosos. Un amargor presente y agradable para una IPA moderna con cuerpo ligero.
Ideal para el vermouth o el aperitivo. También combina a la perfección con mariscos.
MEIGA MARUXÍA (Doble Farmhouse Indian Pale Ale) Edición Especial
Cervexa híbrida entre unha saison e unha IPA , 4 maltes (de orxo,trigo e avea) e moito lúpulo (CITRA, AZZACA e SABRO)
Cervexa dourada de 8º. Aroma afroitado. Sabor a froitas tropicais con matices resinosos. Un amargor notorio e agradabel para unha IPA moderna con corpo lixeiro.
Idónea para o vermú ou o aperitivo; ademáis, combina moi ben cos mariscos.
Cerveza híbrida entre una Saison y una IPA, 4 maltas ( de cebada, trigo y avena) y mucho lúpulo (CITRA, AZZACA e SABRO)
Cerveza dorada de 8º. Aroma afrutado. Sabor a frutas tropicales con matices resinosos. Un amargor presente y agradable para una IPA moderna con cuerpo ligero.
Ideal para el vermouth o el aperitivo. También combina a la perfección con mariscos.
MEIGA Tambo (Session Indian Pale Ale) Edición Especial
Cervexa loira de sesión, 2 maltes (de orxo e avea) e moitos lúpulos en variedade e cantidade (2022 con lúpulos CITRA e IDAHO7 de protagonistas)
Cervexa loira de 5º. Aromas cítricos e tropicais. Sabores a limón, pomelo, manga, laranxa con matices resinosos. O obxectivo desta cervexa é claramente refrescar e inundar o padal con todo o sabor e aroma dos lúpulos aromáticos empregados.
Idónea para o vermú ou o aperitivo; ademáis, combina moi ben cos mariscos.
Cerveza rubia de sesión, 2 maltas ( de cebada y avena) y muchos lúpulos en variedad y cantidad (2022 con lúpulos CITRA y IDAHO7 de protagonistas)
Cerveza rubia de 5º. Aromas cítricos y tropicales. Sabores a limón, pomelo, mango, naranja con matices resinosos. El objetivo de esta cerveza es claramente refrescar e inundar el paladar con todo el sabor y aroma de los lúpulos aromáticos empleados.
Ideal para el vermouth o el aperitivo. También combina a la perfección con mariscos.
MEIGA Antergos (Enxebre Pale Ale) Edición Especial
Cervexa dourada enxebre, con 3 maltes de orxo e 3 lúpulos da Nosa Terriña Galicia
Cervexa dourada de 6,6º. Aromas cítricos, herbais e florais dos lúpulos propios empregados, botados en fresco. Sabores levemente maltosos e caramelizados conxugados coas notas cítricas, florais e herbais dos lúpulos.
Idónea para rematar unha dura xornada de traballo; ademáis, combina moi ben co marisco de cuncha.
Cerveza dorada, con 3 maltas de cebada y 3 lúpulos originarios de Galicia
Cerveza dorada de 6,6º. Aromas cítricos, herbales y florales impartidos por los lúpulos usados en fresco. Sabores levemente maltosos y caramelizados que conjugan con notas cítricas, florales y herbales de los lúpulos gallegos.
Ideal para terminar una dura jornada de trabajo; además, combina muy bien con marisco de concha.
ABELLEIRA (Honey Ale) Edición Especial
Cervexa torrada con 3 maltes (de orxo e avea), 2 lúpulos e mel de castiñeiro do lugar de Campolameiro (Pontevedra). Colaboración con Apícola Regueira (http://colmealoe.com)
Cervexa torrada de 6,5º. Aromas a mel de castiñeiro e doces. Sabores a malte, amargos e cítricos dos lúpulos empregados e levemente a mel no retrogusto. O mel de castiñeiro non é demasiado doce, quedando perfecto na mestura coas maltes e os lúpulos empregados.
Ideal para tomar con carnes á brasa e sobremesa.
Cerveza tostada con 3 maltas (de cebada y avena), 2 lúpulos y miel de castaño de Campolameiro (Pontevedra – Galicia). Colaboración con Apícola Regueira (http://colmealoe.com)
Cerveza tostada de 6,5º. Aromas a miel de castaño y dulce. Sabores maltosos, amargos y cítricos de los lúpulos empleados, apareciendo la miel levemente en el retrogusto. La miel de castaño no es muy dulce, quedando perfecta con la mezcla de maltas y lúpulos usados.
Ideal para tomar con carnes a la brasa y postres.